Energieneutraal wonen

De woningen in Nieuwe Rede zijn voorzien van duurzame, gasloze installaties, waardoor ze een lage energiebehoefte hebben.

Dankzij het grote aantal zonnepanelen kunnen de woningen geheel in hun eigen energiebehoefte voorzien. Ze voldoen hiermee aan de eisen voor het hoogst mogelijke energielabel (A++++).

Door de opbrengst van de zonnepanelen op het dak wordt het energieverbruik van de technische installaties in de woning (koeling, ventilatie, verwarming) volledig gecompenseerd. Door het energiezuinige karakter en de wijze waarop ze in hun eigen energiebehoefte voorzien, mogen de woningen ENG genoemd worden: Energie Neutraal Gebouw. Dit betekent dat u in Nieuwe Rede zeer duurzaam woont, met zeer lage maandlasten voor energie. U betaalt enkel voor het persoonsgebonden energiegebruik (het verbruik van uw elektrische apparatuur, zoals computer, wasmachine en koelkast). Benieuwd wat het u scheelt ten opzichte van uw huidige woning? Bereken hier uw energielasten.

Comfortabel wonen

Hoog wooncomfort

De woningen zijn optimaal geïsoleerd, voorzien van o.a. triple glas en van een geavanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) en CO2 meting. Warmte wordt hiermee behouden, terwijl toch met frisse lucht geventileerd wordt. Dit zorgt voor een constant, gezond en comfortabel binnenklimaat. Een individuele bodemwarmtepomp zorgt ervoor dat natuurlijke koude en warmte via vloerverwarming en -koeling de woningen het hele jaar voorziet van een behaaglijke temperatuur. Warm in de winter, koel in de zomer.

Toepassing van duurzame materialen

Ambachtelijk en duurzaam

Voor de realisatie van deze unieke, karakteristieke woningen is uiteraard gekozen voor duurzame materialen en dito afwerking. Zo bestaan de gevels van de woningen uit ambachtelijk metselwerk, wat zorgt voor een tijdloze, frisse en moderne uitstraling. Verder is er gekozen voor verduurzaamd FSC-hout bij de afwerking van de gevels.

Duurzaam en natuurvriendelijk wonen

In Nieuwe Rede woont u waterrijk, natuurrijk én duurzaam in een groene wijk.

Niet alleen de woningen in Nieuwe Rede zijn duurzaam, ook bij de inrichting en materialisatie van de wijk als geheel is hier rekening mee gehouden. De beschoeiingen langs de vele watergangen in het plan zijn gerealiseerd met duurzaam FSC-hardhout en de natuurlijke oevers aan de zijde van de Ringvaart zijn aangekleed met mooie, natuurlijke rietkragen en golfbrekers, die goed zijn voor de waterdieren die hier leven. Ook de veelheid aan bomen, hagen en het stijlvolle centrale park versterken en behouden het groene karakter van de wijk. Ook sluiten ze mooi aan bij het groen in de directe omgeving. Zo staat Nieuwe Rede voor een duurzame woonomgeving die bijdraagt aan het terugdringen van de CO2-emissie en daarmee aan de leefbaarheid en het behoud van de (omliggende) natuur, toekomstige bewoners en komende generaties.